Aruba in Shock!
. .
. .

Vrijdagavond 4 april 2008, kwam de melding binnen dat er te Macuarima rook uit een van de kamers zou komen. Bijna tegelijkertijd kwamen er ook berichten binnen dat er nog mensen in het huis waren. Verscheidene eenheden van zowel Politie, Brandweer als Ambulance reden op deze melding af.

Bij aankomst van de eerste officiële autoriteiten, bleek het om meer te gaan dan slechts een binnenbrand. Ter plaatse werden er 3 lichamen gevonden die gedeeltelijk verbrand waren. Tevens werd geconstateerd dat de lichamen ook dusdanige verwondingen hadden, dat die wezen op een zware mishandeling.

Dit was voor de aanwezige autoriteiten genoeg reden om aan te nemen dat hier sprake was van een misdrijf. Bij controle door het ambulance personeel bleek dat er reeds geen teken meer van leven te bespeuren was bij de 3 lichamen.

Hogere instanties werden op de hoogte gesteld, het huis en de omgeving werden afgezet en een onderzoek werd ingesteld.

Gezien de omstandigheden, schijnt de vermoedelijke dader een jongere broer en zoon te zijn geweest van de slachtoffers. Deze persoon is meegenomen naar het buro voor verhoor.

Directeur van Top 95 en eigenaar van de lokale krant "Solo di Pueblo", de heer Edmond Croes en diverse andere collegas van de heer Edvard Lampe, stonden buiten in ongeloof verslag te brengen van deze tragische gebeurtenis.

Volgens niet bevestigde bronnen heeft de jongste zoon zijn broer en zijn beide ouders om het leven gebracht en daarna getracht de sporen te wissen door middel van een brand te stichten. De brand zelf kon echter niet tot volle ontwikkeling komen, aangezien alle deuren en ramen dicht waren.

Twee lijkwagens die waren besteld, moesten onverrichter zaken weer heen gaan, aangezien de lichamen nog niet waren vrijgegeven, ivm het gaande onderzoek.

De heer Edvard Lampe (30 jaar) was een zeer bekende en geliefde DJ bij TOP 95 en zijn programma "Boca na Palabra" was immens populair bij het luisterende publiek van TOP 95.

Ook zijn vader en moeder waren geliefde personen in de gehele omgeving van Macuarima. Het gaat hierbij om ex-douanier de heer Juan Lampe (60 jaar) en mevrouw Aura Lampe-Geerman.

Namens de Arubadag.com onze condoleances, en veel sterkte toegewenst aan de familie Lampe, familie Geerman en collegas van wijlen Edvard Lampe bij het radiostation TOP 95, met het verwerken van dit tragisch verlies.
www.arubadag.com