Aruvision Festival 2003
Aruvision Fotos 1 Aruvision Fotos 2
Aruvision Fotos 3 After Party Fotos

Na een overweldigende start in 2002, was er dit jaar besloten om nogmaals een arubaans songfestival te organiseren, oftewel het "Aruvision Songfestival". Een festival door arubanen en voor arubanen. Uiteraard waren er ook andere nationaliteiten aanwezig om de zangkwaliteiten van de arubaanse deelnemers te bewonderen.

Een grote naam achter dit festival is de heer Addonsito Croes. Vorig jaar besloot hij om een festival te organiseren voor de arubanen in nederland. Dit bleek zo een groot succes te zijn, dat een vervolg gewoonweg niet kon uitblijven. Het was dan ook Addonsito zijn bedoeling om er iets speciaals van te maken, zeg maar iets chiques. Dit jaar was het Aruvision songfestival gewijd als zijnde een eerbetoon aan Mevrouw Maybeline Arends-Croes.

Addonsito Croes
Rudolf de Kort y Maybeline Arends Croes

Maybeline Arends Croes is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de arubaanse artiesten die we kennen vanuit de arubaanse muziekgeschiedenis.

Maybeline Arends Croes geeft nu al 35 jaar muziek les op het voortgezet onderwijs op de arubaanse school, het Colegio Arubano. Addonsito wilde door middel van dit evenement mevrouw Maybeline Arends Croes bedanken voor haar inzet gedurende die 35 jaar.

Het festival zelf begon een beetje verlaat, maar dat is eigen aan de arubaanse cultuur, zullen we maar zeggen. Uiteraard werd het festival geopend met het arubaans volkslied; "Aruba Dushi Tera". Daarna was het de beurt aan de dansgroep ;"Nos Rais" om het aanwezig publiek te vermaken. Presentator was de heer Addonsito Croes en hij werd vergezeld door de charmante jongedame Arnalda Lampe.

Het festival verliep verder in een uitstekende sfeer, het publiek moedigde elk van de kanditaten aan, en ook de kandidaten zelf gaven alles wat ze in zich hadden. Al met al was het een uitstekende avond. Een ieder had waar voor zijn geld gekregen. Alhoewel in mijn persoonlijke mening elke kandidaat een ster was, kon er maar 1 de winnaar zijn. Maar die stak er dan ook echt met kop en schouder boven uit. Niet slechts door zang, maar de gehele combinatie van het vertolken van John Lennons lied "Imagine" en de uitvoering daarvan. Een pluimpje voor de heer Michael Lampe die de zaal op zijn kop zette tijdens zijn optreden.

Aruvision 2003
Winnaar Aruvision 2003, Michael Lampe

Andere kandidaten van het Aruvision Songfestival.

  • Sembéna Jeroe Didn't we almost have it all (Whitney Houston)
  • Jessica Maduro Ese hombre (La India)
  • Los Angeles Living in the Babylon (Los Angeles)
  • Michael Lampe Imagine (John Lennon)
  • Suzette Bareño Oye mi canto (Gloria Estefan)
  • Gilbert Arends Under the bridge (Red Hot Chilli Peppers)
  • Loufran Tromp Como se cura una herida (Jaci Velasques)
  • Raymond Kamperveen Mi ta enamora (Zuleica Geerman)
  • Indra & Bruce Stamper Vivir lo Nuestro (Marc Anthony & La India)
  • Marilyn Croes La Vida es un Carnaval (Celia Cruz)

Verder waren er nog gastoptredens van o.a de dansgroep "Xanadu Dancers", we hadden de muziekgroep "Green Lizard", er werd nog speciaal het eerbetoon gegeven aan mevrouw Maybeline Arends Croes, waarbij ze ook nog een speciaal trofee/bokaal overhandigd kreeg vanuit de heer Addonsito Croes en de heer Rudolf de Kort.

Ook aanwezig was ons talent op de piano, de heer Jonathan Vieira en 3 amerikaanse vrienden. Deze 3 amerikaanse vrienden gaven nog 2 schitterende nummers weg, o.a. "Down in Aruba"

Ook werd door de Gevolmachtige Minister van het Aruba Huis te Den Haag, mevrouw Ella Tromp-Yarzagaray een toespraak gehouden.

Jeanine Geerman (winnares van het Aruvision 2003) gaf een presentatie weg. Uitslagen omtrent de winnaars werden bekend gemaakt en uiteindelijk werd het Aruvision 2003 afgesloten met "Lord Cachete".

Al met al een geslaagde avond, en na afloop kwamen de meesten bezoekers elkaar weer tegen in "'t Goude Hooft", alwaar men verder kon feesten op het Gala Afterparty georganiseerd door "Stichting Divi"

Addonsito, Rudolf, Anthony, Angelo, Stichting Divi en al zijn leden, namens alle bezoekers,nog bedankt voor de leuke avond.

Xanadu Dansers

After Party, Celebration Ball

Aruvision Fotos 1 Aruvision Fotos 2
Aruvision Fotos 3 After Party Fotos

Terug naar Arubadag Website