.

Biografie Betico Croes eindelijk uitgegeven

Oranjestad, 16 Januari 2010

Afgelopen zaterdagavond vond de doping plaats van het nieuw uitgebracht boekwerk "Gilberto François Croes", "Nos Libertador cu Determinacion".

Terwijl de bekende gitarist Pepe Gonzales voor de muzikale klanken zorgt, druppelen de uitgenodigde gasten langzaam maar zeker binnen. Eenmaal binnen, worden de gasten al snel naar de achterkant van het huis begeleid, waar de stoelen en tafeltjes netjes gerangschikt staan op het patio. Mary Henriquez, die speciaal voor deze gelegenheid haar huis beschikbaar heeft gesteld, verwelkomt de gasten en maakt dat een ieder zich thuis voelt. De meesten zijn op dat moment nog niet op de hoogte voor de reden van deze familie bijeenkomst. Hier en daar word gespeculeerd over een eventuele huwelijks aankondiging. Dat de familie Croes een hechte band met elkaar hebben is duidelijk te zien. Begroetingen, en uiteraard alsnog de beste wensen voor degenen die men tot die avond nog niet gezien hadden, klinken over en weer.

Uiteindelijk is het dan zover. Maikito Croes, President van "Fundacion Betico Croes" gaat staan en vraagt de aandacht van alle aanwezigen. Langzaam maar zeker bouwt hij de spanning op en de retoriek word steeds emotioneler. Wanneer het groepje jongeren onder leiding van John Freddy Montoya hun presentatie geven, begint het bij het gezelschap door te dringen dat het hier niet om een huwelijks aanzoek zal gaan, maar dat het langverwachte boek over wijlen Betico Croes eindelijk voor publicatie en presentatie klaar is. Schrijfster van het boek, "Gilberto François Croes, Nos Libertador cu Determinacion", Gloria Croes vertelt dat zij al een aantal jaren bezig is met het project en dat ze een voldaan gevoel heeft nu het dan eindelijk zo ver is. Zij spreekt dan ook haar dank uit aan al de personen die haar in deze gesteund hebben, en haar hebben aangemoedigd om desondanks de tegenslagen, vooral door te gaan met het schrijven van dit boek over de bekende overleden politicus "Gilberto (Betico) François Croes".

Onder luid applaus wordt het boek gezamenlijk door de zonen en dochters van wijlen Betico Croes gedoopt met Champagne. Na deze symbolische doop krijgen alle aanwezigen een exemplaar van het boek uitgereikt. Clayton Brown van Multimedia N.V. die verantwoordelijk is voor het eindproduct, verteld over de nauwgezetheid van Gloria Croes en hoe zij in al die jaren, naar het leek, minimaal 1 keer per week terugkwam, omdat zij nog steeds niet tevreden was met het eindresultaat.

Deze week zal het boek aan het Parlement en aan de Minister van Cultuur gepresenteerd worden. Tevens staan er bezoeken gepland aan diverse scholen en omroepen. Tijdens de Betico Dag zal het boek tijdens zijn expositie, te verkrijgen zijn bij het Sportcentrum Libertador Betico Croes te Santa Cruz.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Back