Arubadag 2012
.
.

Arubadag
Op 18 maart viert Aruba, sinds 1976, haar nationale feestdag “Dia di Himno y Bandera” (dag van Vlag en Volkslied). Het is traditie om ook de in Nederland wonende, werkende of studerende Arubanen in de gelegenheid te stellen om deze nationale feestdag te vieren. Dit jaar zal de Arubadag op 25 maart in ‘De Broodfabriek’ te Rijswijk worden gevierd. De minister-president van Aruba zal ook bij deze bijzondere viering aanwezig zijn.

De Arubanen hier in Nederland verheugen zich op deze dag. Uit alle delen van Nederland komen mensen naar de Arubadag, om zo elkaar te ontmoeten, de sfeer van thuis te proeven en om van de Arubaanse dans, muziek, cultuur en niet te vergeten de typisch Arubaanse gerechten en lekkernijen te genieten.

De eerste Arubadag
De eerste Arubadag werd in het buurtcentrum Hofgeest te Amsterdam Zuid Oost op 6 juni 1976 gevierd. Rosinda “Dechi” Langedijk Thijssen, geen onbekende met de strijd van Aruba voor zijn Status Aparte, en een groep Arubanen namen het initiatief om de eerste Arubadag te organiseren. In 1982 werd, zoals wij die hedendaags kennen, de Arubadag georganiseerd met de inzet van het Arubahuis.

Mevrouw Rosinda “Dechi” Langedijk Thijssen heeft ons in Augustus 2011 helaas verlaten. U kunt nog een woord van medeleven schrijven in een speciaal opgericht condeleance register

 

Arubadag 2012
Na twee jaar het evenement in de Veemarkthallen te Utrecht te hebben georganiseerd, belooft ook Arubadag 2012 een waardevolle viering te worden in De Broodfabriek te Rijswijk. Traditiegetrouw zullen niet alleen kraampjes die onder andere galiña stoba, pastechi en kroket verkopen er aanwezig zijn, maar ook optredens van zoals de brassband, bekende bands uit Aruba en optredens van muzikale Arubanen hier in Nederland. Dit jaar wordt er extra aandacht besteedt aan andere vormen van talent. Niet alleen de Arubaanse musici worden in het zonnetje gezet, maar ook andere talenten zoals kunstschilders, beeldhouwers, mode-ontwerpers, audiovisuele componisten etcetera zullen laten zien wat zij in huis hebben.

Speciaal voor de kinderen (tot en met 12 jaar) hebben wij een kidscorner ingericht. Er zal toezicht aanwezig zijn waarbij de kinderen vermaakt worden met allerlei bezigheden zoals schminken, springkussens en een draaimolen.

.
Wij hopen u op 25 Maart te ontmoeten op Arubadag 2012.
.
Voor actuele informatie kunt op de website www.arubadagviering.nl gaan
Klik Hier
.
All images on this page with courtesy of www.arubadagviering.nl